Bada i Skåne

Skåne bjuder på många fina sandstränder och badplatser. På Skånes västkust hittar du till exempel Skanör Havsbad och Falsterbo strandbad med kilometerlånga långrunda stränder. Mitt i Malmö kan du bada på den långgrunda och 2,5 kilometer långa sandstranden Ribersborg som ligger 20 minuters promenad från Stortorget. Lomma Beach är en annan långgrund strand där du på många platser måste vada 500-600 meter för att nå knädjupt vatten. Örestrandsbadet ligger centralt i Helsingborg, i Mölle hittar du Mölle Havsbad och i Ängelholm kan du bada vid Ängelholms havsbad.

Är det Skånes sydkust du vill bara på är Mälarhusen och Sandhammaren populära alternativ. Stränderna är sammanhängande, och vid Hagestad finns dessutom ett oskyltat naturistbad. Precis öster om Trelleborg ligger Dalabadet som är ett havsbad med stor badbrygga och minigolf och restaurang bredvid. Skånes östkust bjuder på Täppet i Åhus, som är den mest populära stranden på östkusten då den är barnvänlig och mycket långgrund med kritvit sand. Yngsjö Havsbad är ett annat bra alternativ, och likaså stranden vid Stenshuvud Nationalpark.

I Skåne är du aldrig långt från en fin strand, ett äventyrsbad eller vad det nu är du föredrar. Tips på sjöar du kan bada i är Ivösjön, Luhrsjön, Ringsjön, Finjasjön, Immeln, Tydingesjön och Gyllebosjön. Och har du inte hunnit shoppa badkläder så kan vi hjälpa till med det också – här hittar du bikini på nätet på en sida som samlar bikinis från olika webbshoppar så att du lätt kan få en översikt över utbud och trender. När du har hittat en som du gillar så klickar du helt enkelt på den och skickas vidare till webbshoppen som säljer den.

De fina sandstränderna i Skåne är väldigt populära samtidigt som du ändå slipper trängas så mycket som på de överbefolkade strandremsorna runt Medelhavet. Skåne är helt enkelt Sveriges Riviera. Välkommen hit och bada i sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *